OM SCENEKUNSTFYN


MISSION

SCENEKUNSTFYN  ønsker at styrke det scenekunstneriske vækstlag og gøre distancen mellem scenekunstudøvere, scener og publikum kortere.

SCENEKUNSTFYN ønsker at være den platform, der samler og spreder det unge Fynske vækstlag  på tværs af Fyn.

SCENEKUNSTFYN vil være med til at skabe bedre forhold til og for produktionen af uafhængig scenekunst på Fyn, med hjælp, sparring og vejledning fra det professionelle lag.

SCENEKUNSTFYN skal give den enkelte unge på Fyn en mulighed for at danne relationer, netværk og muligheder på tværs af bygrænser.INITIATIVET

Svendborg Scenekunstakademi har i samarbejde med Baggårdteatret, Momentum og Faaborg midtfyns kommune modtaget støtte fra Kulturregion Fyn til udviklingen af en samlende platform for unge scenekunstnere. Kulturregion Fyns støtte gav midler til projektet i 2019. Initiativet startede med Scenekunstfestivalen ”Karavanen” for unge på Fyn, som en samlende, kreativ begivenhed hvert år for og med unge på tværs af Fyn. I udviklingen af Karavanen, stødte initiativet på en scenekunstnerisk undergrund, der blomstrede, men manglede fællesskab.

Initiativet tog derfor en hurtig beslutning, og udviklede denne fælles platform, til fordel for alle scenekunstneriske initiativer hvor der blev plads til  Scenoskop, en vækstlags festival i Odense og FÆKT  et netværk for unge scenekunstnere på Fyn. Så initiativet startede med en fælles scenekunst festival til nu en fælles scenekunstnerisk platform for flere initiativer. På den måde fik initiativet en ny kurs og en bredere ramme, der giver så god mening til fordel for at samle så mange flere unge på Fyn, i et stærkt Fynsk fællesskab. Der er plads til flere initiativer og det er det platformen skal bruges til.


BLIV KLOGERE PÅ VORES INITIATIVER HER :


HVEM ER VI ?

I udviklingsfasen har projektet været båret af ansatte medarbejdere fra Svendborg Scenekunstakademi, BaggårdTeatret, Teater Momentum og Faaborg-Midtfyns Kommune og en ansat ungekoordinator. I fremtiden skal SCENEKUNSTFYNs platform kunne  køre selvstændigt og med frivillige scenekunstnere i et StyrerTeam og initiativtagerne overgår til SCENEKUNSTFYNs advisory board. 

ADVISORY BOARDET for SCENEKUNSTFYN er sammensat af de oprindelige initiativtagere og professionelle samarbejdes partnere, som er repræsentanter fra Svendborg Scenekunstakademi, Teater Momentum, BaggårdTeatret og Faaborg-Midtfyns Kommune samt af aktive og tidligere vækstlagsscenekunstnere på Fyn. SCENEKUNSTFYNs advisory board har til formål at komme med kvalificerede input og sparring på SCENEKUNSTFYN samt udvikling og outreach. Advisory boardet skal mødes tre gange om året med repræsentanter fra SCENEKUNSTteamet.

SCENEKUNSTteamet er et frivilligt team, der har indflydelse og ansvar for SCENEKUNSTFYNs platform, med hensyn til vedligeholdelse og udviklingen. SCENEKUNSTteamet består af alle de, der ønsker at være aktive og har mulighed for at deltage i mindst ti møder om året over minimum et år. SCENEKUNSTteamet vælger og uddelegerer ansvar til tovholdere i forbindelse  med de aktiviteter, der skal foregå under SCENEKUNSTFYN.

Teamet afholder møder hver måned med  faste punkter samt pligt til skrive referat. Teamet er som udgangspunkt beslutningsdygtige for den daglige drift af platformen. I SCENEKUNSTteamet skal der være mindst én kontakt person fra de øvrige initiativer under paraplyen SCENEKUNSTFYN, nemlig Karavanen, Scenoskop og FÆKT.


LÆS MERE OM HVEM VI ER, OG BLIV EN DEL AF HOLDET HER :


SAMARBEJDSPARTNERE

Svendborg Scenekunst Akademi – Oure Kostgymnasium

BaggårdTeatret

Kulturregion Fyn

Faaborg-Midtfyn Kommune

Ungdomsskolen Faaborg-Midtfyn

Teater Momentum


undefined

undefined

undefined

%d bloggers like this: